Na dva točka

Bicikl je za stanovnike Sombora i okolnih mesta glavno sredstvo prevoza. Egzotike vožnje ovog dvotočkaša često nismo ni svesni, smatrajući je podrazumevanom i uobičajenom, ali ona i te kako postoji!

U lepotu vožnje bicikla, bez obzira na tropsku temperaturu, u nedelju, 30. avgusta, uverili su se i mladi gosti Bačkog Monoštora. Učesnici volonterskog kampa u Apatinu, koga je organizovalo UG „HUMA“ iz toga grada, realizovali su sa UG „Podunav“ Monoštor zajedničke aktivnosti koje uključuju promociju cikloturizma. Mladi volonteri su inače angažovani na uređenju alternativnog pravca „Euro velo 6“, u delu oko Apatina i Kupusine. Vozeći se biciklima, domaćini i gosti posetili su crkvu Sv. Petra i Pavla, pčelarsko domaćinstvo „Periškić“ i Etno-kuću „Kuveljić“. Među učesnicima, pored mladih iz naše zemlje, bilo je i mladih iz Turske i Francuske, kojima su priroda i kulturno nasleđe ovoga sela bili posebno interesantni. Druženje i razmena iskustava nastavljeni su kasnije u Eko-centru, u hladu breza, kao i novih šatora koji su takođe na raspolaganju turistima i putnicima namernicima.

 

UG „Podunav“ i od ranije poseduje bicikle koji su dobijeni kao donacija organizacije AWP iz Nemačke, a nedavno je njihov broj povećan zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i projektu „Upoznavanje evropskog Amazona“, tokom koga su nabavljeni i šatori za po dve osobe, a sve sa ciljem unapređenja turističke ponude i promocije SRP „Gornje Podunavlje“.

Admin | 3. 9. 2015.