Zabrana pušenja

Pušenje je zabranjeno u svakom zatvorenom radnom i javnom prostoru, pod uslovima propisanim zakonom.

, Bački Monoštor

Zakon

Pušenje je zabranjeno i u prostoru koji se ne smatra zatvorenim javnim prostorom, a koji je funkcionalni deo prostora u kome se obavlja delatnost zdravstvene zaštite, vaspitanja i obrazovanja, društvene brige o deci, socijalne zaštite, uključujući i dvorišni prostor, kao i otvoreni prostor za održavanje pozorišnih, bioskopskih i drugih vrsta predstava.

Odgovorno lice za kontrolu zabrane pušenja dužno je da sprovede zabranu pušenja u prostoru. Odgovorno lice za kontrolu zabrane pušenja dužno je da sprovede zabranu pušenja u prostoru, da obezbedi prostor, kao i da obezbedi da se u tom prostoru ne nalaze opušci duvanskih proizvoda i pepeljare.

Pušenje je zabranjeno u javnom prevozu, i to u: autobusu, tramvaju, trolejbusu, minibusu, taksi vozilu, kabini žičare, avionu, vozu, brodu, hidrogliseru, trajektu, splavu, kao i u svim drugim prevoznim sredstvima koja se koriste za javni prevoz putnika; u svim vozilima kada se koriste kao službena vozila za prevoz putnika ili robe.

Pušenje je zabranjeno i u svakom zatvorenom javnom prostoru koji služi kao čekaonica, odnosno stanica za dolazak i odlazak putnika u javnom prevozu iz stava.

Svi ugostiteljski objekti veći od 80 m2 mogu odrediti posebnu prostoriju namenjenu isključivo za pušenje.

Bački Monoštor

Bački Monoštor

U Bačkom Monoštoru ne postoje kafići i klubovi u kojima je pušenje skroz zabranjeno.

Bački Monoštor

Moguće izmene zakona

Postojećim Zakonom o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu pušenje je zabranjeno na radnim i javnim mestima, ali je ipak dozvoljeno u ugostiteljskim objektima.

Republička stručna komisija za kontrolu duvana izradila je nacrt izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu prošle godine, kojim se u potpunosti zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima, ali predlog još nije ušao u proceduru.

Prijavite se na naše vesti