Ljudi

Priroda Gornjeg Podunavlja nas okružuje, ali ono što će Vas oduševiti smo mi sami. Zar nije vreme da se upoznamo?

, Bački Monoštor

Dom je tamo gde i srce

Naša dijaspora, bilo da su otišli svojom voljom ili prekom potrebom, broji blizu 4000 Monoštorkinja i Monoštoraca. Svi mi se vrlo rado vraćamo zavičaju. Volimo provoditi vreme s porodicom i prijateljima kuvajući riblji paprikaš na nekom od sedam vikend naselja. Volimo pecati, vožnje čamcem Dunavcima, šetnju prirodom, boravak u prirodi, degustirati domaće proizvode, rakiju...

Monoštorci su među retkima koji čuvaju uspomenu na bivšu Jugoslaviju pa se u ovom mestu na nekadašnji Dan Republike 29. novembar obavezno organizuje "SFRJ Rakijada" kada nam u goste dolaze ljudi iz bivših jugoslovenskih republika, a Monoštorci predstavljaju svoju nadaleko čuvenu rakiju.

Bački Monoštor

Mi

Mi smo veselo i prijateljsko selo koje će proslaviti i najmanji povod. Svoj optimizam i svoju radost nikad ne zadržavamo za sebe već ih širimo i dele sa svima oko sebe. Baš zato se svi tako lako sprijatelje sa nama.

Bački Monoštor

O čemu (ne) pričati?

Ne spominjite rat, a ni politiku. Iako ovo turistima može biti čudno i nebitno, ovo su teme kojih se treba kloniti ukoliko ne želite izliv raznoraznih emocija svog prijatelja iz Srbije.

Prijavite se na naše vesti