Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda

Poslednjeg vikenda oktobra, u Monoštoru se od 2012. godine, organizuje Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda. Ova manifestacija ima za cilj predstavljanje domaćih proizvoda i promovisanje veština žena i poljoprivrednih proizvođača iz Monoštora, kao i gostujućih udruženja i proizvođača koji toga dana imaju priliku da širu javnost upoznaju sa svojim stvaralaštvom.

, Bački Monoštor

Čalabrc od 12 kora

Tokom sajma, predstavljaju se predivne domaće torte – na čelu sa najčuvenijom Doboš tortom od 12 kora, ukusni domaći kolači – od onih tradicionalnih poput štrudli (gibanica makem, višnjama i orasima), preko Zabunite gibanice, pa do poslastica sa voćem i raznim kremovima, tu su i domaći pekmezi, džemovi, ajvar i zimnica, prirodni med i proizvodi od meda, domaći suhomesnati proizvodi – kobasice, slanina, kulen od mesa divljači, pa i ribe, dimljena marinirana riba domaća sardine, najbolja začinska paprika, domaća vina, rakije i likeri, domaći rezanci… i još mnoštvo finih đakonija.

Bački Monoštor

Organizacija

Organizatori sajma su Mesna zajednica Bački Monoštor i Udruženje građana za unapređenje eko-ruralnog turizma Podunav.

Bački Monoštor

Demistifikovanje misterije

Pored sajamskog dela i proglašenja najuspešnijih izlagača, ovaj događaj predstavlja i priliku za posetioce da se bolje upoznaju sa Bačkim Monoštorom i njegovim okruženjem, kroz programe za posetu Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje – UNESCO Rezervat Biosfere Bačko Podunavlje, etno-kući, zanatlijama koji se bave tradicionalnim zanatima…

Prijavite se na naše vesti