Dečja nedelja u OŠ 22. oktobar Bački Monoštor

Aktivnosti u Dečjoj nedelji organizovane su ove godine pod sloganom Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta i podsetili smo odrasle na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje želja, nastojanja i stvaralačkih potencijala svakog deteta.

Dečja nedelja u OŠ 22. oktobar Bački Monoštor, 2017, Bački Monoštor
Dečja nedelja u OŠ 22. oktobar Bački Monoštor, 2017

U Osnovnoj školi 22. oktobar u Bačkom Monoštoru Dečja nedelja je započela edukacijom i radionicama članova školske pčelarske sekcije na pčelinjaku porodica Periškić i Zetović, ribolovačkim takmičenjem mladih pecaroša i pčelara i druženjem u kampu Crvenog krsta (sve u sklopu projekta Ko poštuje cvet, poštovaće svet). Jesenji kros, društvene igre u odeljenjima i dečija pijaca – bile su sledeće aktivnosti. Sredina sedmice posvećena je filmskoj umetnosti: posete bioskopu učenika od prvog do šestog razreda. Četvrtak: predstavljanje aktivnosti organizacije Crvenog krsta i aktivno angažovanje učenika u radionicama. Teme koje su toga dana obrađene su: Bezbednost u saobraćaju (učenici drugog, trećeg i petog razreda), Prva pomoć (učenici sedmog razreda), Prevencija bolesti zavisnosti (učenici osmog razreda) i Trgovina ljudima (organizovano predavanje i prezentacija za učenike sedmog razreda i njihove roditelje) – ukupno je toga dana bilo uključeno zajedničkim aktivnostima oko 120 učenika. U petak je u školi gostovalo putujuće pozorište sa predstavom Šumski orkestar koju su pogledali učenici razredne nastave i predškolci. U poslepodnevnim časovima istog dana prvaci naše škole postali su članovi Dečjeg saveza Srbije, uz bedževe, slatkiše i prigodan program dobrodošlice.

Dečja nedelja u OŠ 22. oktobar Bački Monoštor, 2017, Bački Monoštor
Dečja nedelja u OŠ 22. oktobar Bački Monoštor, 2017

Programom prezentacije ambasadorske uloge za Gornje Podunavlje (u okviru projekta Svetske organizacije za prirodu) na Sajmu turizma u Novom Sadu, 7. oktobra, učenici naše škole zaokružili su program aktivnosti za ovogodišnju Dečju nedelju. I dokazali, po ko zna koji put, da su samostalni kada je potrebno pokrenuti dobru ideju, originalni u njenoj realizaciji, radosni kada vide pozitivne ishode svojih zalaganja i uvek skromni kada očekuju pomoć odraslih.

Dejan Mitić, Bački Monoštor

Dejan Mitić

Urednik veb sajta

O meni
Prijavite se na naše vesti