Sajam turizma u Novom Sadu

Na ovogodišnjem, jubilarnom 50. međunarodnom Sajmu turizma u sklopu Sajma LORIST, održanom od 05. do 07. Oktobra u Novom Sadu, kao i već deset godina unazad, predstavljena je turistička ponuda Bačkog Monoštora.

50. Međunarodni Sajan turizma u Novom Sadu, 2017, Bački Monoštor
50. Međunarodni Sajan turizma u Novom Sadu, 2017

Turistička agencija Vojvodinašume - turist – novi ogranak JP Vojvodinašume, na svome štandu, posetioce Sajma upoznala je sa najznačajnijim zaštićenim dobrima kojima preduzeće gazduje. Tako je u subotu, 07. oktobra, štand bio u znaku Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje. Budući da jedno održivo prirodno dobro čine i ljudi koji žive u njegovoj okolini, lokalnu zajednicu i njeno bogatstvo predstavili su UG Podunav Bački Monoštor, učenici OŠ 22. oktobar Bački Monoštor i Mesna zajednica Bački Monoštor.

Plastičniji prikaz turističkih programa i paketa koji uključuju posetu rezervatu, pored fotografija Gornjeg Podunavlja, pružili su i domaći specijaliteti poput: kulena od divljači, domaćih sireva, proizvoda od meda, domaće medljane rakije, domaći rezanci, začinska paprika, dok su štand obogatili i Ivan i Nenad Periškić, prezentacijom izrade duboreza na samom štandu i Mario Stanić izradom suvenira od slame. Za posetioce štanda, veoma interesantno je bilo i malo poznato voće kineska urma, koju takođe proizvodi gazdinstvo Kovač u Bačkom Monoštoru.

50. me?unarodni Sajan turizma u Novom Sadu, 2017, Bački Monoštor
50. me?unarodni Sajan turizma u Novom Sadu, 2017

Aktivnosti vezane za rezervat prezentovali su i učenici OŠ 22. oktobar, sa svojim nastavnicima Igorom Reparom i Damirom Šimunov, kroz iskustva i status ambasadora Gornjeg Podunavlja i NJNJF akademije za prirodu.

Zaključak, kako posetilaca Sajma, tako i predstavnika uprave JP Vojvodinašume je da Gornje Podunavlje zaista ima čime da se pohvali i šta da ponudi turistima i svima koji vole da uživaju u prirodnim lepotama i bogatom kulturnom nasleđu našega kraja.

Dejan Mitić, Bački Monoštor

Dejan Mitić

Urednik veb sajta

O meni
Prijavite se na naše vesti